Stawiamy na antocyjany

To projekt, który ma na celu uświadomienie wartości odżywczej antocyjanów zwanych też antocyjaninami, są obecne w niewielkich ilościach w płatkach kwiatowych, znacznie więcej jest ich w skórce owoców. Rośliny te produkują polifenolowe związki jako filtr świetlny, ochronę przed słońcem i patogenami: grzybami, bakteriami, wirusami. Szczególnie dużo antocyjanów zawierają drobne, ciemno zabarwione owoce jagodowe, takie jak: aronia, czarny bez, czarna porzeczka, czarne jagody, wiśnie, żurawiny czy winogrona. 

Antocyjanowa rodzina doskonałych, bogatych w różnorodne witaminy i minerały owoców, które świetnie uzupełniają przepisy diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej. Wśród przepisów znajdziesz też te, które będziesz mógł wykorzystać na każdym etapie szeroko rozumianej koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej. 
Zapraszam na : http://stawiamynaantocyjany.pl/dieta/