Smakuj zdrowie każdego dnia!

Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej

odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw,
odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu,
poprawisz wygląd swojej skóry,
zwalczysz uczucie zmęczenia,
ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność.

Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie o ilość jedzenia. Poznawaj nowe smaki i wybieraj spośród mnóstwa pomysłów na rewolucyjne potrawy!

Autorką książki Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej®. Przepisy jest moja wspaniała synowa Beata. Ma ona nieprzeciętny dar – z łatwością tworzy ciekawe kompozycje potraw, które spełniają kryteria diety warzywno-owocowej. Z radością polecam tę książkę.dr Ewa Dąbrowska

Nie masz czasu na układanie diet?

Komponowanie posiłków i liczenie kalorii jest zdecydowanie zbyt skomplikowane?
Sięgnij po gotowe rozwiązanie dr Ewy Dąbrowskiej.

Planer, który trzymasz w rękach, to sprawdzony sposób pozwalający zmienić na zawsze sposób odżywiania. Znajdziesz w nim:

• 6-tygodniowy plan diety: 4 dni przygotowania, 10 dni diety warzywno-owocowej, 2 tygodnie
wychodzenia i 2 tygodnie stabilizacji,
• ponad 30 nowych przepisów,
• praktyczne porady i ilustracje,
• tabele – miary postępów,
• miejsce na notatki.

Od dzisiaj nie masz wymówki. Połowę pracy Autorki wykonały za ciebie.
Czas na twój krok.

Czy chcesz, aby efekty Diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej® towarzyszyły Ci już przez całe życie?

Kontynuacja bestsellerowego zbioru przepisów do diety dr Ewy Dąbrowskiej to zestaw konkretnych wskazówek oraz metod, które pomogą Ci prawidłowo wyjść z postu i wprowadzić zmiany we wszystkich aspektach Twojego życia. Spójrz na nie i na swoją dietę holistycznie.

Czytając tę książkę, poznasz:

5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety,
powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem,
„tajemne” metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób,
reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków,
zasady efektywnej aktywności fizycznej i budowania trwałej motywacji.
Raz na zawsze przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem, sylwetką i… całym życiem!

Niniejsza książka, którą z serca polecam, jest holistycznym spojrzeniem na człowieka. Znajdziemy tu rozdziały opracowane przez dietetyka klinicznego, trenera personalnego, duszpasterza, a także sprawdzone wskazówki, jak znaleźć motywację do podejmowania wyzwań, i prawdziwe historie osób, którym się udało. dr Ewa Dąbrowska

Od postu do pełnowartościowego odżywiania - smacznie i prosto!

Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej:

  • informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu,
  • 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety,
  • listę produktów niezbędnych do przeprowadzenia każdego z etapów wychodzenia,
  • przykładowe zestawy menu,
  • sprytne wskazówki, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków.

Wszystko, co musisz wiedzieć o zdrowej diecie i wychodzeniu z postu warzywno-owocowego

  • zebrane w jednym miejscu

Wraz z poprzednimi tomami książka ta tworzy spójny program dietetyczny, który ułatwia trwałą zmianę nawyków żywieniowych. Dostarczając praktycznych przepisów kulinarnych na okres wychodzenia z diety warzywno-owocowej, uzupełnia też istotną lukę w publikacjach poświęconych tej diecie. Serdecznie polecam! dr Ewa Dąbrowska

Trzy kroki do sukcesu w wyjątkowym zestawie trzech bestsellerów dietetycznych

Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej®:

• odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw,
• odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu,
• poprawisz wygląd swojej skóry,
• zwalczysz uczucie zmęczenia,
• ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność.
Zachowaj efekty diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej® do końca życia!
Czytając tę książkę, poznasz:
• 5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety,
• powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem,
• „tajemne” metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób,
• reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków,
• zasady efektywnej aktywności fizycznej.
Jedyna na rynku książka zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej®!
Znajdziesz w niej:
• etapy wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu,
• 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety,
• listę produktów i przykładowe zestawy menu,
• porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków.

Wszystko, co musisz wiedzieć o diecie dr Ewy Dąbrowskiej

Od wydania najbardziej znanej książki dr Ewy Dąbrowskiej minęło ćwierć wieku. Teraz Autorka diety warzywno-owocowej wraca z nową publikacją, bogatsza o doświadczenia tysięcy pacjentów. Po raz pierwszy tak obszernie przedstawia fenomen postu i mechanizmy samouzdrawiania. Omawia zasady diety warzywno-owocowej zgodne z najnowszymi naukowymi odkryciami. Przekazuje także zalecenia, jak przejść od postu do diety pełnowartościowej i prowadzić zdrowy tryb życia.
Jakie są przyczyny chorób, które dotykają coraz większej liczby osób?
Co zrobić, żeby odzyskać zdrowie, a nie tylko maskować objawy?
Na czym polega naturalna profilaktyka? Jak przejść post i ustrzec się przy tym błędów?
…tego wszystkiego dowiesz się z tej książki.
Ta książka to rewolucja na twoim talerzu i w… głowie
W środku znajdziesz przepisy na zdrowe Lunchboxy!
Dr n. med. Ewa Dąbrowska – wieloletni pracownik Akademii Medycznej w Gdańsku. W latach 80. XX wieku podjęła się leczenia pacjentów postami. Widząc zaskakujące efekty, jakie przynosiła ta metoda, zrozumiała, jak wielkim fenomenem jest ludzki organizm, który po oczyszczeniu z toksyn uruchamia samoleczące mechanizmy. Dalsze lata swojej pracy zawodowej poświęciła temu zagadnieniu, co zostało uwieńczone opracowaniem diety dr Ewy Dąbrowskiej® i powołaniem w 2018 r. Instytutu Promocji Zdrowia dr Ewy Dąbrowskiej.
Beata Anna Dąbrowska – na co dzień pracuje z osobami niepełnosprawnymi i autystami, a gotowanie to jej pasja. Tworzy przepisy diety warzywno-owocowej i regularnie podejmuje post. W kuchni stosuje zasady diety dr Ewy Dąbrowskiej. Jest autorką książek z serii Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej®. Specjalnie do tej książki przygotowała Lunchbox menu.

Dieta dr Ewy Dąbrowskiej w nowej odsłonie – wersji płynnej!

Soki, koktajle, zupy są nieodłącznym elementem twojego menu? Niezastąpiona dieta dr Ewy Dąbrowskiej powraca w postaci płynnej! To wyjątkowo prosta i skuteczna metoda postu, która pomaga oczyścić organizm i wzmocnić jego odporność. W ciągu kilku minut możesz przygotować pełnowartościowy i sycący posiłek.

Potrzebujesz jedynie świeżych warzyw, owoców i blendera lub wyciskarki.

Nowa wersja diety to pełnowartościowa forma postu wykorzystująca te same składniki i założenia co dieta warzywno-owocowa. Jej dzienny jadłospis nie przekracza 800 kcal.

 Wyciśnij z tej książki zdrową dawkę wiedzy, praktyki i witamin!

 W książce znajdziesz:

 • specjalny rozdział dr Ewy Dąbrowskiej poświęcony odporności i sposobom radzenia sobie z wirusami

• 100 nowych przepisów i porad na smaczne, szybkie i wzmacniające odporność zupy, soki, musy, desery i koktajle

• praktyczne porady, przykładowy jadłospis

• teksty motywacyjne z miejscem na notatki

• pomysły na wykorzystanie diety płynnej w życiu codziennym

Świadome żywienie dzieci z poradami dr Ewy Dąbrowskiej

Jak przekonać dziecko do jedzenia warzyw? W jaki sposób zachęcić je do picia wody? Co zrobić, żeby bezproblemowo ograniczyć chęć na słodycze? Jak przeciwdziałać nadwadze i otyłości u dzieci? Czy to jest w ogóle możliwe?

Tak. I o tym jest ta książka!

Świadome żywienie dzieci z poradami dr Ewy Dąbrowskiej to przyjazny poradnik rodzica oparty na skandynawskim modelu zapobiegania otyłości. To zarazem prosty i zgodny z prawami natury system żywienia umożliwiający powrót do zdrowych nawyków, takich jak picie wody, jedzenie dużej ilości warzyw i owoców, a nawet planowanie zakupów czy posiłków. Książka opiera się na doświadczeniach dwóch mam – Beaty Dąbrowskiej, która od lat współpracuje z dr Ewą Dąbrowską, oraz Marty Kołakowskiej, przedszkolanki, która prowadzi zajęcia kulinarne z dziećmi.           

W książce znajdziesz:

  • Smaczne i zdrowe przepisy na śniadania, lunchboxy, obiady i kolacje
  • Inspiracje na zastąpienie słodyczy zdrowymi słodkimi przekąskami
  • Proste pomysły na menu wycieczkowe i przyjęcia urodzinowe
  • Skuteczne sposoby na zachęcenie dziecka do zdrowego odżywiania
  • Miejsce na własne przepisy, listę zakupów i komentarze

Wartościowe pożywienie, oparte na dobrych produktach i roślinach, to najlepszy wyraz troski o twoje dziecko.

Książka przeznaczona jest przede wszystkim dla rodziców dzieci zdrowych, bez specjalnych wymagań dietetycznych, w wieku wczesnoszkolnym i nastoletnim. Bierze pod uwagę ogólnie przyjęte w Polsce normy żywieniowe dla danej grupy wiekowej.

Zdrowie zakręcone w słoikach

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!

W książce znajdziesz:

  • porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
  • przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
  • wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
  • porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
  • inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
  • sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

 

Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.

W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!

W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka m.in. Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.